Duurzaam ondernemen

Wij vinden het belangrijk om bij het ondernemen onze invloed op onze omgeving en de aarde goed in het oog te houden en streven ernaar om energie neutraal te zijn. Op onderstaande manieren zijn wij hier mee bezig.

Gebruik van energie die de zon ons levert

Op het dak van 3 gebouwen liggen totaal 429 zonnepanelen die samen de jaarlijks benodigde elektriciteit kunnen leveren.

Besparingsmaatregelen

We hebben gloeilampen vervangen door LED lampen en de aanwezige TL-verlichtig is ook zuinig in energieverbruik. Zodra er genoeg licht door de ramen naar binnen komt, wordt de verlichting uitgeschakeld. Voorjaar 2016 is het laatste asbesthoudende dak vervangen door een nieuw en beter isolerend dak.

Afvalscheiding

De afvalsoorten die apart gerecycled kunnen worden, worden door ons gescheiden ingeleverd. Papier gaat naar de inzamelingsactie van de Speeltuinvereniging in Emst. Groen afval gaat op de mesthoop. Blik, plastic en glas worden ook apart ingeleverd.

Leerbedrijf

Als bedrijf bieden we mensen de mogelijkheid om het vak van dierverzorger in de praktijk te leren. Het zijn voornamelijk studenten van MBO Dierverzorging of MBO Paraveterinair die bij ons stage lopen, maar zo nu en dan ook van andere opleidingen. Zo nu en dan mogen we ook iemand helpen om via onze toch wat beschermde omgeving, door te groeien naar een baan of simpelweg onder de mensen te komen.