Honden

Speelweidenhond-liggen-in-gras

Shanai heeft verschillende speelweiden waar de honden kunnen rennen, spelen en genieten met eventueel andere honden. Drie keer per dag gaan de honden op de ruime speelweiden naar buiten. Het is afhankelijk van het weer hoe lang de honden buiten blijven. Bij het brengen van uw hond, zullen we met u bespreken hoe uw hond zich normaal gezien in een groep gedraagt. Als uw hond goed met andere honden omgaat, zullen we een of meerdere maatjes zoeken waarmee hij/zij op de speelweide kan gaan. Natuurlijk blijven we in de volgende dagen/weken opletten of het goed gaat. Als uw hond niet goed met andere honden samen kan, dan gaat hij apart naar buiten, maar uiteraard net zo lang en vaak als de andere honden gaan.

Heerlijk uitleven op de speelweide met passende soortgenoten
Heerlijk uitleven op de speelweide met passende soortgenoten
Spelen of relaxen....uw hond bepaald zelf wat hij doet
Spelen of relaxen….uw hond bepaald zelf wat hij doet

Verblijven

Uw hond heeft bij ons de beschikking over zijn/haar eigen ruime binnenkennel, waarvan een aantal een uitloop naar buiten heeft. Regelmatig zijn er mensen die het idee van een kennel (met spijlen) niet prettig vinden, bedenk dan echter dat een hond hier geen last van heeft. Het is nodig om een veilige omgeving te maken voor uw hond en voor die van een ander. De kennel wordt echt het eigen plekje voor uw hond om uit te rusten tussen het spelen door, veel honden lopen vanaf het uitlaatveld zelf al naar hun eigen kennel terug. Door ventilatie en verwarming zorgen we in ieder jaargetijde voor het juiste klimaat. Op de tegelvloer plaatsen we een vlonder en/of mand waar uw hond op kan liggen. Wij hebben voldoende kleden en manden, maar u mag ook een eigen mand/deken/bench en ook speeltjes meebrengen. We hebben het idee dat de meeste honden het wel prettig vinden om iets met de geur van thuis bij zich te hebben. Wij doen ons best om alles (in dezelfde staat) weer mee terug te geven, maar dit is helaas niet te garanderen (als het uitgewassen wordt, is soms niet meer duidelijk van welke hond het was). Het is aan te raden om zoveel mogelijk de naam van de hond en/of uw achternaam op uw spullen te vermelden.

U mag eigen spulletjes meenemen voor in het verblijf van uw huisdier
U mag eigen spulletjes meenemen voor in het verblijf van uw huisdier

Voeding

Wij voeren sinds voorjaar 2011 brokken van het kwaliteitsmerk Royal Canin. Na een proefperiode zijn wij hierop over gegaan omdat het erg goed bevalt. De ontlasting ziet er goed uit en het voer is licht verteerbaar.

Uiteraard mag u ook het eigen voer meebrengen, wat wij dan aan uw hond zullen geven. Wij hebben een diepvries voor het geval u, uw hond ingevroren voedsel mee wilt geven, zoals bijvoorbeeld Carnibest.

Graag aangeven hoe vaak en hoeveel u er per dag van verstrekt, bijvoorbeeld door middel van een maatbeker met streep er op (liever niet allemaal porties in plastic zakjes i.v.m. het milieu)

Medicijnen

Als uw hond medicatie heeft, dan kunnen wij dat toedienen. Graag horen we dan hoe uw hond het thuis toegediend krijgt en waar het voor dient.

Vaccinaties

Waar meerdere dieren bij elkaar verblijven, is de kans dat dieren elkaar besmetten aanwezig. Om dit risico te beperken, zijn er een aantal vaccinaties verplicht om hier te verblijven. Honden moeten de jaarlijkse (cocktail) enting en daarnaast de aparte kennelhoestenting (Bordetella nr 8 in het boekje, bij voorkeur gegeven via de neusdruppelenting. Alleen de kennelhoest nr 7 die in de cocktail zit is niet voldoende!). De entingen moeten minimaal 14 dagen voor verblijf gegeven zijn en zijn een jaar geldig. Twijfelt u of uw hond de juiste vaccinaties gehad heeft? App ons even een foto en wij reageren of het voldoet. Wij erkennen ook een geldige, recente titerbepaling voor de entingen waarvoor dat mogelijk is (de entingen tegen Kennelhoest (Bordetella) en Ziekte van Weil (Leptospirose) dienen dus wel jaarlijks gegeven te worden naast de titerbepaling)

Bij het brengen van uw hond, dient u het dierenpaspoort (met daarin de vermelde vaccinaties) te overhandigen. Het paspoort dient tijdens verblijf van uw huisdier hier te zijn en krijgt u bij het ophalen weer mee. Daarnaast maken wij (zoals wettelijk verplicht) een kopie die wij 2 jaar bewaren.

Ontvlooiing en Ontworming

Uw huisdier dient vrij van vlooien en wormen te zijn om overdracht op andere gasten te voorkomen. We vertrouwen erop dat u, uw huisdier hiervoor regelmatig (preventief) behandeld. Mochten wij tijdens verblijf toch ontdekken dat er vlooien of wormen aanwezig zijn, dan zullen wij deze (mogelijk op uw kosten) bestrijden.

Om bij ons te verblijven moet uw hond een geldige jaarlijkse enting en de aparte enting tegen Kennelhoest (Bordetella, nr 8 in het paspoort) hebben. Deze entingen dienen uiterlijk 2 weken voor verblijf toegediend te zijn en zijn een jaar geldig. Daarnaast dient uw hond regelmatig ontwormd en vlo-vrij te zijn.