Katten

Groepsverblijf voor katten

Een buitenverblijf
Een buitenverblijf

De meeste katten passen in het pension prima in een groep met andere katten. Hiervoor hebben wij meerdere grote binnenverblijven met een ruime uitloop naar buiten. In deze verblijven heeft iedere kat zijn/haar eigen nachtverblijf waar het rustig kan liggen. Het is ook mogelijk om hiervoor het eigen kleedje/mandje mee te brengen, maar wij hebben ook voldoende zachte kleedjes. In het verblijf zijn krabpalen/-plankjes en op meerdere plekken liggen kleedjes en staan kattenbakken.

Als uw kat thuis niet goed met de buurkatten overweg kan, hoeft dit niet te betekenen dat dit in het pension ook zo zou zijn. De katten zijn allemaal op nieuw terrein en hebben geen territorium te verdedigen.

In het nachtverblijf heeft uw kat alles wat nodig is
In het nachtverblijf heeft uw kat alles wat nodig is

Individueel verblijf / Familieverblijf

Voor die katten die niet goed met anderen in een groep kunnen vanwege bijvoorbeeld dieetvoeding of gedrag, hebben we een individueel verblijf (voor 1 kat) of een familiebedrijf (voor enkel katten van hetzelfde baasje). In deze verblijven worden zij alleen of met hun huisgenootje (als u meerdere katten heeft) opgevangen. Hier sluiten 4 verblijven aan op een buitenverblijf, waar de katten dan om de beurt een aantal uren per dag van gebruik kunnen maken. Natuurlijk hebben de katten in hun eigen verblijf de beschikking over een kleed/mand, vers voer en water en een frisse kattenbak. Bij het reserveren dient u aan te geven als u denkt dat uw kat(ten) apart gehuisvest moeten worden en wat de reden daarvoor is. Buiten de schoolvakanties is het vaak mogelijk om, ongeacht de reden, een individueel verblijf te boeken. In de schoolvakanties soms alleen als dit echt noodzakelijk is.

Heerlijk wegdromen op één van de stoelen en kussentjes in het verblijf
Heerlijk wegdromen op één van de stoelen en kussentjes in het verblijf

Verzorging van katten

Iedere ochtend nemen we ruim de tijd voor de ronde waarin we de verblijven schoonmaken en de dieren weer vers water en droogvoer geven. De katten worden in tegenstelling tot hoe we in het verleden werkten niet meer standaard iedere nacht in hun nachthok opgesloten, maar kunnen vrij rond blijven lopen. Op het moment dat we het qua gedrag niet vertrouwen of we twijfelen of een kat goed eet en drinkt, dan verblijft de kat wel de nacht in een gesloten nachtverblijf. We kunnen dan meteen controleren hoe de ontlasting van de betreffende kat eruit ziet. We hebben gemerkt dat er meer stress is als de katten allemaal iedere nacht verplicht in hun eigen verblijf gaan, wat uiteraard niet de bedoeling is.

Tijdens al het schoonmaakwerk nemen we ruim de tijd om de katten aandacht te geven en te observeren of ze het naar hun zin hebben. Over dag is er verder tijd voor bijvoorbeeld vachtverzorging.

‘s Avonds wordt indien nodig het water en droogvoer in de nachtverblijven aangevuld. Daarna krijgen de katten (als ze dat van u mogen) een beetje blikvoer.

Door de katten s’nachts in hun eigen verblijf te doen, zorgen we voor een goede nachtrust en ook voor de mogelijkheid om van iedere kat apart de gezondheid te kunnen beoordelen, zoals hierboven beschreven staat.

Deze kat voelt zich relaxed om fijn te rollen en zich uit te strekken
Deze kat voelt zich relaxed om fijn te rollen en zich uit te strekken

Voeding voor katten

De katten krijgen hier onbeperkt droge brokjes van Royal Canin (variant Fit 32) en er staat altijd vers drinkwater. Daarnaast geven we de katten een beetje blikvoer op het moment dat ze s’avonds in hun eigen nachtverblijf gaan. Uiteraard alleen als uw kat vlees uit blik mag hebben.

Als u, uw kat thuis alvast de brokjes wilt laten proberen, dan kunt u bij ons een proefzakje van de Royal Canin brokjes op komen halen.

Als uw kat dieetvoer krijgt, dan kunnen we dat uiteraard geven, maar dan is het mogelijk dat uw kat niet in de groep geplaatst kan worden. Als het voldoende is als uw kat ‘s nachts het eigen voer krijgt en het niet erg is als hij overdag wat van Royal Canin mee eet, dan kan hij wel in een groepje. Dit dieetvoer dient u wel zelf voldoende mee te brengen.

Medicijnen

Uiteraard kunnen wij ook zorg dragen voor de medicatie van uw kat. Graag bij het brengen voldoende medicatie meegeven en even vertellen hoe de kat het thuis altijd toegediend krijgt en waar het toe dient. Als uw kat insuline moet krijgen i.v.m. suikerziekte, graag thuis nog wel laten eten en insuline toedienen, zodat dat niet direct de eerste uren hier moet gebeuren (dat geeft de kat extra stress en wellicht moet hij hier eerst wennen en wil niet direct eten). Eigenlijk geldt dit voor alle medicatie, dat het prettiger is als er niet gelijk dezelfde ochtend of avond nog medicatie ingenomen moet worden.

Vaccinaties

Om bij ons te mogen verblijven moet uw kat tijdig en voldoende gevaccineerd zijn. Het gaat om de jaarlijkse enting tegen kattenziekte en niesziekte en de aparte neusdruppelenting tegen bacteriele niesziekte (Bordetella), dit is nr 16 in het paspoort. De entingen dienen minimaal 3 weken voor verblijf toegediend te zijn en zijn een jaar geldig. Het is verstandig om uw kat in het voorjaar te laten enten, zo heeft hij/zij de best werkende bescherming voor verblijf tijdens de drukke zomerperiode. Twijfelt u of uw kat de juiste vaccinaties gehad heeft? App ons even een foto en wij reageren of het in orde is.

Ontvlooiing en ontworming

Ook katten dienen regelmatig ontwormd en ontvlooid te worden, zodat zijzelf en andere dieren geen last ondervinden van het ongedierte. Als tijdens verblijf toch vlooien of wormen bij de kat ontdekt worden, dan zullen wij deze (wellicht op kosten van de eigenaar) bestrijden.

Om bij ons te verblijven moet uw kat een jaarlijkse enting en de neussprayenting tegen Bordetella (bacteriële vorm van Niesziekte) gehad hebben. Dit tenminste 3 weken voor verblijf en niet langer dan een jaar geleden. Daarnaast dient uw kat regelmatig ontwormd en vlo-vrij te zijn.